Sütü tencereye alın. Üzerine muhallebi poşetini boşaltıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 15 dakika karıştırarak soğutun. Daha sonra arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Tel kadayıfları 1 cm uzunluğunda kesin. Tereyağını tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta eritip tel kadayıfları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Altın rengi olunca ocaktan alın. Derin bir kaseye alın, üzerine pekmezi ilave edin ve karıştırın.
Soğuyan tel kadayıfların içerisine hurmaları ekleyip karıştırın. Muhallebiyi aralarına tel kadayıf koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar