Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, margarin, süt, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde katlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi