Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp iyice kurulayın ve ince olarak doğrayın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru 16 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru unlanmış tezgaha alın, üzerine de un serpin ve oklava ile 32 cm çapında açın. Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp ikinci yufkayı açın, tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Kalan hamurları aynı şekilde açın, aralara sıvı yağ sürüp her 2 yufka sonrası iç malzeme yayarak üst üste koyun. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ sürün. Bıçak ile dilimlere kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi