Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, çikolata ve kahveyi bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve 10-15 dakika soğutun. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Erittiğiniz tereyağlı karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuk sütü ve krem peyniri çırpma kabına alın. Üzerine tiramisu yap karışımını ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Soğuyan keki uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Daha sonra enlemesine dörde keserek 8 adet dikdörtgen elde edin. Bu dikdörtgen kek parçalarının her birini enlemesine ikiye kesin ve ilk katları servis tabağına alın. Süt ve kahveyi iyice karıştırın ve kestiğiniz kek parçalarını ıslatın. Servis tabağındaki keklerin üzerine uzunlamasına 2 kat olacak şekilde krema sıkın. Keklerin ikinci katlarını üzerlerine kapatın ve tekrar şerit şeklinde krema sıkın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Servisten hemen önce pastaların yarısına kakao serpin ve kahve çekirdeği ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta