Mangonun kabuğunu soyun. 2/3'ünü sos için ayırın, kalan mangoyu küçük küpler şeklinde doğrayın. Ananasları küçük küpler şeklinde kesin.
Süt, krema ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın. Üzerine sütlaç poşetini boşaltın ve kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin. Aralara doğranmış mango, ananas ve badem koyarak kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Ayırdığınız mangoyu iri parçalara kesin, küçük bir tencereye alın ve üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alın. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sütlaçları buzdolabından çıkarıp üzerlerine mangolu sos dökün. Arzuya göre mango, ananas ve badem ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar