Unu derin bir kaba eleyin, üzerine maya poşetini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Pazının sadece yaprak kısımlarını alıp yıkayın ve çok ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin, karıştırıp elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Sıvı yağ, yumurta, karabiber, krema ve tulum lorunu derin bir kaba alın ve karıştırın. Pazıları da ilave edip tekrar karıştırın.
Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle bastırarak kalıpların tabanlarını ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. İçlerine pazılı karışımı doldurun. Kalıpları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Pişirmenin son 10 dakikasında üzerlerine kaşar peyniri rendesini serpin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay