Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip yarım dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıpta bırakıp kalan yarısını iki eşit miktara bölün ve ayrı kaplara alın. Az olan hamurlara jel renklendiricileri ekleyip karıştırın. Kalıbın tam ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Onun ortasına 2 yemek kaşığı kırmızı hamur, tekrar beyaz ve sonra yeşil hamur dökün. Aynı sıralama ile hamurlar bitinceye kadar devam edin, her seferinde hamuru tam ortaya dökün, kaşık ile yayma yapmayın, hamur kendiliğinden yayılıp "zebra" şekli alıyor. Tamamladıktan sonra fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın. 15 dakika sonra kalıbın kelepçesini çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudra şekerini bir kaseye alın. Limon suyunu ilave edip karıştırın. Dondurma külahının üst kısmını önce hazırladığınız glazüre batırıp çıkarın, ardından pasta süsü konfeti ile kaplayın. Kalan glazürü kekin üzerine yayın. Külahın içine renkli şekerlemeler doldurup yan yatırarak kekin üzerine koyun. Şekerleme ve pata süsü konfeti ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta