Muffin kağıtlarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu, tarçın, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Elma ve kuru üzümleri ilave edip kısa bir süre daha karıştırın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Muffinleri kalıptan çıkarın, tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Bademleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın. Üzerlerine toz şekeri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine sıkın. Badem ve kuru üzüm ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta