Süt, krema ve böğürtlen püresini bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğumaya bırakın.
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. 2 dakika daha çırpın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.
Sosu 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin ve arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı buzluktan çıkarıp 10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile tatlıyı top şeklinde çıkarın ve servis tabaklarına alın. Sos ve böğürtlen ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar