Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, su ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Tel süzgeci bir kaba yerleştirin ve vişneli karışımı süzgeçten geçirin. Kaşığın tersi ile ezerek tanelerdeki suyun da süzülmesini sağlayın. Elde ettiğiniz vişneli dolguyu arada karıştırarak soğutun.
Tereyağı, pudra şekeri, su, şekerli vanilin ve unu bir kaba alın. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Streç film ile sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru pişirme kağıdı üzerinde 4-5 mm kalınlığında açın. 4 cm çapındaki yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekiller kesin. Küçük kalp kalıp kullanarak yuvarlak hamurların yarsının orta kısımlarından keserek kalp şeklinde boşluklar oluşturun. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Düz kurabiyelerin üzerine vişneli dolgu sürüp kalpli kurabiyeleri üzerlerine kapatın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler