Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağını çırpma kabına alın ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek sırası ile pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta, tuz ve limon suyunu ekleyin. Unu ilave edip orta devirde karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Hamuru 6 mm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yaklaşık 4 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde nal şeklinde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, su ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın. Tel süzgeci bir kaba yerleştirin ve vişneli karışımı süzgeçten geçirin. Kaşığın tersi ile ezerek tanelerdeki suyun da süzülmesini sağlayın. Elde ettiğiniz vişneli dolguyu arada karıştırarak soğutun.
Kurabiyelerin yarısının alt kısmına vişneli dolgu yayın, üzerlerine ikinci bir kurabiye kapatın ve hafifçe bastırın.
Çikolatayı küçük bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin ucunu çikolataya batırıp çıkarın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler