Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kürdan yardımı ile kekin üzerini birçok yerinden delin ve 1,5 su bardağı sütü yüzeye kaşık kaşık dökün.
Soğuyan vişneli karışımı kekin üzerine yayın ve çikolata parçalarını serpin. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sosu döküp arzuya göre vişne ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta