Vişneleri bir tencereye alın. Toz şeker, su ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, toz badem, hamur kabartma tozu, tuz, toz şeker ve tereyağını çırpma kabına alın. Mikserin düşük devrinde kırıntı haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Yumurta, süt ve şekerli vanilini ilave edip yüksek devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı süt ile tarifine göre çırpın. Krem şantiyi ayrı bir kapta 1 çay bardağı süt ile çırpın. İkisini birleştirip 1-2 dakika daha çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine 2-3 yemek kaşığı krema yayın. Üzerine vişneli karışımın yarısını yayın. İkinci kat keki koyup aynı şekilde krema ve kalan vişneleri yayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
İri kırılmış bademleri yapışmaz yüzeyli tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve soğutun. Pastayı bu bademler ile kaplayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta