Kelepçeli kalıbın tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kalıbın içine alın, kaşığın tersi ile bastırarak taban ve kenarlarına yayın. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Suyunu bırakıp tamamen yumuşayınca ocaktan alın. Süzgece alın ve kaşığın tersi ile bastırarak suyunu bir kaba iyice süzün. Süzdüğünüz vişne suyunu tencereye geri alın ve orta ısıdaki ocakta 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğutun.
Krem peyniri ve kremayı çırpma kabına alıp el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Toz şeker, nişasta ve şekerli vanilini ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave ederek toplamda 2 dakika daha karıştırın. Soğuyan vişne suyunu ekleyip karıştırın ve bisküvili tabanın üzerine dökün. 140°C'ye ısıtılmış fırında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar