Vişneleri bir süzgüye alın ve çözülünceye kadar bekletin.
Süt ve toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Nişasta, yumurta sarısı, süt ve şekerli vanilini bir kaseye alıp iyice karıştırın. Şekerli süt kaynamaya başladığında el çırpıcısı ile karıştırarak nişastalı sütü ilave edin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, un, toz şeker, şekerli vanilin, tarçın ve karanfili çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde hamur granüller haline gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın.
Vişneleri kalıbın tabanına yayın. Üzerine crumble karışımını yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika
Fırından alın. Ilık veya soğuduktan sonra vanilinli sos ile servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar