Sütü bir tencereye alın, üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, margarin ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere yarılarına kadar dolduracak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Hazırladığınız tatlının üzerlerine vişne tanelerini sıralayın.
2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan irmik tatlılarının üzerlerine vişneleri kapatacak kadar jel dökün ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Daha sonra kalan jeli paylaştırın ve tekrar dondurun. Soğuk servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar