Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, mısır nişastası ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve çikolata parçalarını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve çırpma kabına boşaltın. Toz şeker, süt, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Elediğiniz un karışımının yarısını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Kalan un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Muffinlerin üzerlerine küçük kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile hafifçe bastırarak hepsine birer adet kalp şeklinde işaret oluşturun. Keskin bıçak ile işaretlediğiniz yerlerden 1,5 cm derinliğinde kesip çıkarın. Boşluklara üçer adet vişne yerleştirin.
Toz şeker, su ve vişne suyunu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın. Vişnelerin üzerine tatlı kaşığı ile azar azar dökerek kalp şeklindeki çukur bölümleri doldurun. Servisten önce muffinlerin kenarlarına pudra şekeri serpin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta