20x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine tereyağı, süt ve vanilya aromasını ilave edip kısa bir süre çırpın. Un, kakao ve çikolata parçalarını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru tepsideki pişirme kağıdına kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra keki bir bıçak ile küçük karelere kesin.
Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyun içine nişastayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Vişnelerin üzerine dökün ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Pudingi aralara hazırladığınız kek ve vişneli karışımdan koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kupların üzerini badem kırığı, vişneli karışım ve kek parçaları ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar