Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker ve sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde kesin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Merdane yardımı ile 20x35 cm boyutlarında açın, üzerine hazırladığınız vişne ve çikolata parçalarını serpin ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile 11 dilim elde edecek şekilde kesin. Bu dilimleri yatırarak kalıba yan yana sıralayın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Süre sonunda yumurta sarısını süt ile karıştırıp üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi