Vişne, toz şeker, mısır nişastası ve suyu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Sütü bir tencereye koyup üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Soğuyan muhallebiyi bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Aralara vişneli karışım, fındık ve çikolata parçaları koyarak kuplara doldurun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar