Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu tarifine göre çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın. Kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. 1 çay bardağı kadarını üzeri için ayırın.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pastacı kremasını mikser ile 1-2 dakika çırpın. Servis tabağındaki pandispanyayı sütün 1/3'ü ile ıslatın. Vişneli karışımın yarısını yayın. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın. İkinci kat pandispanyayı koyun, kalan sütün yarısı ile ıslatın. Kalan vişneli karışım ve pastacı kremasını yayın. Son kat pandispanyayı koyun ve kalan süt ile ıslatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Kremadan içinden 4 yemek kaşığı kadarını alıp 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Torbadaki pasta kreması ile süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda üzerine ayırdığınız vişneleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta