Havyar hazırlarken kullanacağınız sıvı yağı en az 2 saat önceden buzdolabına koyun. Su soğutun ve buz bulundurun.
Vişne, toz şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Süt ve pudingi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika soğutun. Daha sonra aralara vişneli sos koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 1-2 saat soğutun.
Vişne suyunu küçük bir tencereye alın ve üzerine jelatini serpin. Karıştırmadan 5 dakika bekletin. Süre sonunda düşük ısıdaki ocakta karıştırarak ısıtın. Kaynamasına izin vermeden jelatin eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. 10 dakika bekletin.
1 çay bardağı soğuk yağı buz dolu bir kaseye oturtun. Soğuk suyu da bir kaseye alın. Biraz buz ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız vişne suyunu bir şırınga veya damlalık ile çekin ve yağın içine damlatın. Damlalar dibe çöküp sertleşecektir. Bir miktar olunca başka bir çay bardağına aktararak damlaları süzgece alın. Süzgeç ile birlikte soğuk suya batırıp yağını akıtın. Süzgeci sudan çıkarıp altına havlu peçete tutarak fazla suyunu alın ve bir kaseye aktarın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Tenceredeki jelatinli vişne suyu donarsa çok kısa süre ısıtıp akışkan hale getirin. Hazırladığınız vişneli havyarları servisten önce pudinglerin üzerine koyun.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar