Vişne ve toz şekeri tencereye alın. 1,5 tatlı kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suyun içine ekleyip iyice karıştırın ve vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Sütü tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tereyağını ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Çırpma kabına alın ve mikser ile 5 dakika çırpın. Aralara vişneli karışımdan ve badem koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Çikolata ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar