Tarçın, karanfil, kakule ve öğütülmüş bademi bir kaba alıp iyice karıştırın. Tereyağı, esmer şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız bademli karışımı, limon kabuğu rendesi, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu, kakao, tarçın ve zencefili bir kaba alıp karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve hazırladığınız un karışımını ekleyip yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Hamuru fırın tepsisindeki pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından alın. 5 dakika sonra keki bir tepsiye ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri ve toz şekeri bir tencereye alın. Suyun içerisine mısır nişastasını alın, eriyinceye kadar karıştırıp vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile 4 mm kalınlığında açın. Bıçak ile 4x7 cm boyutlarında dikdörtgen parçalar kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Hamurların üzerine çatal yardımı ile çizerek izler çıkarın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki servis tabağına alın. Vişneli karışımı kenarından 1 cm boşluk bırakarak kekin üzerine yayın.
Krem şantiyi soğuk su ile 3-4 dakika çırpın. 2 yemek kaşığı kadarını süsleme için ayırın ve kalan krem şantiyi vişneli karışımın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Glazür karışımını bir kaseye alın. Üzerine sütü ekleyip iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Soğuyan bisküvilerden bir adetinin üzerine çatı şeklinde iki adet bisküvi koyun ve glazür yardımı ile birbirine yapıştırın. Birleşim yerleri ve kenarlarına kar süsü verecek şekilde glazür sıkın ve pasta süsleri serpin (Şekil 1).
Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın. Pastanın üzerine sıkın (Şekil 2). Hazırladığınız ev bisküvileri pastanın üzerine yerleştirin. Pasta süsleri ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta