Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile bastırarak kalıpların tabanlarını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarın.
Vişne ve toz şekeri tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
1 su bardağı soğuk süt ve limon suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Üzerine limon kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
Tartoletlerin içine bir miktar krem şanti yayın. Üzerine vişneleri sıralayın. Kalan krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun ve vişnelerin üzerine sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay