Yaban mersinlerini mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. Süt ve vanilyalı pudingi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Sütü tencereye alın. Üzerine Antep fıstıklı pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Pişirme kağıdından 10x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Kalıbın kenarlarına fırça ile aralıklı olarak çok az margarin sürün ve pişirme kağıtlarını yapıştırın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Öğütülmüş badem, erimiş çikolata ve kuru üzümleri mutfak robotuna alıp 2-3 kez karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşık ile tabana yayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını yaban mersinli karışıma ekleyin, karışıncaya kadar çırpın ve kalıptaki tabanın üzerine yayın. Kalan krem şantiyi Antep fıstıklı pudinge ekleyip çırpın ve yaban mersinli karışımın üzerine yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Yaban mersini, su, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Mısır nişastası eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Parfeyi servisten 10-15 dakika önce dondurucudan çıkarın. Kalıbın kelepçesini ve pişirme kağıtlarını çıkarın. Üzerine yaban mersinli sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar