Kalıbın tabanını ve yanlarını katı yağ ile hafif yağlayın. Daha sonra tabanı ve kenarlarını kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıbın alıp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Yaban mersini, toz şeker ve limon kabuğu rendesini tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 8-10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğutun. İçinden 2-3 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Kalan karışımı mutfak robotunda püre haline getirin.
Yumurta ve pudra şekerini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Krema, peynir ve şekerli vanilini ekleyin. Mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Karşımı kalıptaki kekin üzerine dökün ve üzerini düzeltin. Püre halindeki yaban mersinlerinden birer çay kaşığı alarak kremanın üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Kürdan veya sivri uçlu bir bıçak ile 1 cm derinliğine inerek krema ve yaban mersinlerini hareli olarak birbirine karıştırın. Üzerine bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan tatlıyı kalıbından pişirme kağıdı ile birlikte çıkarıp servis tabağına alın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Kare şeklinde dilimleyin. Ayırdığınız yaban mersinli karışım ve bademler ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta