Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin, orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Gofretleri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine fındık kırığı ve balı ilave edip iyice karıştırın. Yaban mersinlerini ikiye kesin. Soğuyan pudingi çırpma kabına alın, üzerine kremayı ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ekleyin ve kaşık yardımı ile ezmeden karıştırın. Hazırladığınız gofretli karışımın yarısını kuplara paylaştırın, üzerlerine pudingli karışımın yarısını dökün. Kalan gofretli karışımı ve en üste pudingli karışımı koyun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Çikolata parçalarını benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve gofretlerin üzerine gülen suratlar çizin. Kupların üzerine gofretleri batırın, yaban mersini ve çikolata ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar