Yaban mersini, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 6-7 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine sütlaç poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Hazırladığınız sütlacı aralara yaban mersinli sos ve Antep fıstığı serperek kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Üzerlerini Antep fıstığı ve yaban mersini ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar