Unu derin bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, su ve sütü ekleyin. İyice yoğurup üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. 15 eşit parçaya bölün ve üzerlerini kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 18 cm çapında açın ve üzerlerini kapatın. 24 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız hamurlar tavada arkalı önlü pişirin. Ocaktan aldığınız yufkaları bekletmeden mutfak havlusu arasına koyun ve bu şekilde bekletin.
Soğanları ve biberleri ayrı ayrı minik küpler şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da minik küpler şeklinde doğrayın. Soğan ve sıvı yağı büyük boy bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine kıymayı ekleyip 4-5 dakika kavurun. Yeşilbiber, domates salçası ve biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine domates, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 3 dakika pişirin. 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve 5-6 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hazırladığınız yufkalardan bir tane servis tabağına alın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı dolgu malzemesi yayın. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp tekrar dolgu malzemesinden yayın. Toplam 5 adet yukayı üst üste bu şekilde koyun. En üste de kıymalı karışım yayın. Kalan 10 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yoğurda tuzu ilave edip çatal ile çırpın ve yağlamaların üzerine dökün.
Tereyağını küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte eriterek kızdırın. Kızmış olan tereyağını ocaktan alın, üzerine pul biberi ekleyin ve yağlamaların üzerine gezdirerek dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular