Kalıplara pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırın. Üzerlerini düzeltip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyaları soğumaya bırakın.
Süt ve puding poşetini bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İki pandispanyayı yarış pisti şeklinde birleştirebilmek için kenarlarından birer parça keserek düzleştirin. Kestiğiniz parçaları eliniz ile ufalayın. Pandispanyaları enlemesine ikiye kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyaların ilk katlarını, kesik kısımları karşılıklı birleştirerek servis tabağına yan yana yerleştirin. Vişne suyunun yarısı ile ıslatın ve pudingin yarısını yayın. Ufaladığınız pandispanyalar ile fındık kırığını serpin ve vişne tanelerini sıralayın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve ikinci pandispanyaları kapatın. Onları da vişne suyu ile ıslatıp pasta kreması ile kaplayın.
Pasta kreması ile pastanın üzerine yarış pistinin yolunu çizin. Kalan pudingi mikser ile çırpın ve çizdiğiniz yol bölümüne yayın. Pistin ortasına Antep fıstığı serpin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu kesin. Pişirme kağıdı üzerine araba lastikleri çizin. Bu lastikleri buzdolabında donuncaya kadar bekletip pastanın kenarlarına yapıştırın.
Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta