Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, un, şekerli vanilin ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde kırıntılar haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine alın, eliniz ile parçaları tepsinin içine bastırmadan yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Pişirme kağıdı ile tezgaha alın ve soğumaya bırakın.
Sütü ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın içine ve yanlarına streç film serin. Yer fıstığı ezmesine 2 yemek kaşığı sütü ekleyip çatal ile çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız yer fıstıklı karışımı ekleyin ve kaşık veya spatula ile karıştırın. Parfe karışımını kalıba alın. Dondurucuda 20- 25 dakika bekletin. Süre sonunda dondurucudan çıkarıp üzerine hazırladığınız crumble parçalarını tamamen kapatacak şekilde hafifçe bastırarak yayın. Streç flim ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin.
Çikolatalı sosu 2 su bardağı süt ile pişirip karıştırarak soğutun.
Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Çikolatalı sosu üzerine döküp çikolata kaplı şekerlemeler ve çikolata parçaları ile süsleyin. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar