Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Badem, hurma, yulaf ezmesi, pekmez ve suyu mutfak robotuna alın ve yaklaşık 2 dakika iyice öğütün. Hazırladığınız karışımı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın.
Badem sütünü bir tencereye alın, üzerine mısır nişastasını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, yer fıstığı ezmesini ekleyin ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve en az 6 saat bekletin.
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Tatlıyı kalıptan çıkarın, badem ve çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar