Pişirme kağıdı üzerine kalem ile çam ağacı çizin ve ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Turbo pişirme: 110 °C
Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Mikseri düşük devire alın ve pudra şekerini azar azar ilave ederek toplam 5-6 dakika çırpın. Süre sonunda mısır nişastası ve üzüm sirkesini ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdındaki çam ağacını kaplayacak şekilde sıkın. Kalan karışımı sadece kenarlara sıkarak yüksek çerçeve oluşturun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bademleri bir tavaya alın ve orta ısıdaki ocakta hafif kavurun. Soğuyan bezeyi pişirme kağıdından dikkatlice ayırın ve servis tabağına yerleştirin. Sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını ekleyin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Bezenin iç kısmına yayın. Üzerine böğürtlen, ahududu, frenk üzümü, nar ve file badem sıralayıp servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar