Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin, sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakao ve sütü ekleyin ve 1 dakika çırpın.
Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp beyaz hamurun ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin. (Hamurları her seferinde kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile düzeltme yapmayın, şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.) Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta