Un ile mayayı derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Mayalanan hamura zeytinleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini tezgah üzerine alın. Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirin ve elinizle bastırarak 15 cm çapında açın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi