Kuru soğan ve kırmızıbiberi ince halka şeklinde dilimleyin. Mantarları ince dilimleyin. Zeytinleri ikiye kesin. Salam dilimlerini iri parçalar şeklinde kesin.
Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, krema, tuz ve karabiberi alın. El çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Üzerine soğan halkaları, kırmızıbiber, salam, mantar ve zeytinleri sıralayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay