Sevdiklerinizin en özel günlerinde onlara en lezzetli ve farklı pastayı hazırlamak ister misiniz? Birbirinden güzel ve pratik pasta tariflerinin yanı sıra videolu pasta tarifleri, ihtiyacınız olan püf noktaları ve hayatınızı kolaylaştıracak ölçü tabosunu da sizin için hazırladık. Pasta nedir? Yaş pasta ve kuru pastanın farkı nedir? Türk pastaneciliğinde yaş pasta kuru pasta kavramları vardır. Kuru pasta tam olarak tatlı tuzlu kurabiye kavramına denk gelmektedir. Yaş pasta ise illaki krema içerir. Hamursuz pasta olur ama kremasız pasta olmaz! Aslında temel hamuru genellikle pandispanyadan yapılır. Pandispanya yağsız pasta hamurudur, pasta keki, pasta tabanı veya pasta katı olarak da adlandırılır. Pasta kremaları da çeşitlilik gösterir, pasta arası için daha yoğun dolgu kremaları, krem patiseriler, diplomat kreması, pişen krema çeşitleri gibi kremalar; pasta kaplamak için krem şanti, çırpılmış süt kreması veya pasta kreması kullanılabilir. Çırpılarak hazırlananların yapısı sürülebilirdir. Tereyağı kullanılarak da krema hazırlanabilir. Pasta çeşitleri içinde kullanılan malzemelerden ötürü mevsimsellik gösterebilir. Örneğin; çilekli, muzlu, şeftalili pasta gibi, balkabaklı, narlı, fıstıklı, kestaneli pasta gibi…ya incirli veya kirazlı pastaya ne dersiniz? Peki çikolatalı pasta sevenler, fındık, badem gibi kuru yemişlerle hazırlanan krokanlı pastayı da denediniz mi? İster hazırlaması pratik ve kolay olsun isterseniz özel uğraş gerektiren, daha zor hazırlama aşamaları olanlar olsun, bütün pastalar hazırlanırken emek ve dikkat ister. Pasta sunulduğu ana ve sunulan topluluğa ilişkin bir özellik taşır. Örneğin; düğün pastası, doğum günü pastası, yılbaşı veya yeni yıl pastası, anneler günü - babalar günü pastası, sevgililer günü pastası, bayram pastası, mezuniyet veya nişan pastası, bebek pastası, ilk yaş pastası.... Şimdi gelin Dr. Oetker Deneme Mutfağı Uzmanları tarafından hazırlanmış olan enfes pasta tariflerine göz atalım!
DR. OETKER TARİFLERİNDE
Tarif hazırlamanın en önemli noktası “ölçülendirme”
Ölçü Tablosu